web space | free website | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

NORGE

PRESENTERER

LIBERIA

FRIGITTE SLAVER INNHENTES AV ISLAM ?

 

Bakgrunn

 

Det vestafrikanske landet Liberia skiller seg fra sine naboer på et viktig punkt: Det har ikke noen kolonifortid på samme måte som disse har. Staten Liberia ble proklamert som selvstendig i 1847, og er dermed Afrikas eldste republikk. Det var frigitte negerslaver fra USA som sto bak dette, og tanken var å skape et hjem for frigitte slaver på det kontinentet de eller deres forfedre var blitt bortført fra.

 

Dette gir i seg selv rom for en del refleksjoner. Muslimene har bortført flere slaver fra Afrika enn hva Vesten har gjort, ref Kenya-Tanzania-Uganda: Fra slavehandel til terror og Sahel: Muritania, Mali, Senegal & Niger : Fra ”islam light” til fundamentalisme og terror, samt Slaveri i islam.  I tillegg til dette kommer selvsagt en uhorvelig mengde slaver som muslimer har bortført fra andre deler av verden, så som Persia, Sentral-Asia, India og Europa, inklusive Norge. Men når hørte man om en stat for slaver frigitt fra muslimene ? Aldri ! Og selvsagt ikke, islams lære støtter og legaliserer slaveri og slaveriet florerer den dag i dag i den muslimske verden, inklusive åpenlyst i form  av rubrikkannonser i saudiarabiske aviser.

 

Sammenlignet med det slaverihelvete islam har skapt i hele sin eksistens er Vestens synder på dette området knapt verdt å nevnes som noe annet enn en fotnote.

 

Nå ble ikke opprettelsen av Liberia som et hjemland for frigitte slaver noen stor suksess. Grunnene til det er sikkert flere, men en av dem er nok utvilsomt at de frigitte slavene så en lysere fremtid i USA enn i å vende tilbake til sitt gamle kontinent. Det kan man egentlig ikke bebreide dem for.  Bare fem prosent  av dagens befolkning på ca 3.5 mill er etterkommere av frigitte slaver fra USA, resten av befolkningen er den opprinnelige.

 

Å introdusere en ny og fremmed befolkningsgruppe på den måten som man gjorde da Liberia ble opprettet kan også  lett bli en kilde til uro. Det gjorde heller ikke saken bedre at de frigitte slavene generelt var rikere enn den opprinnelige befolkningen, og dermed kom til å utgjøre en slags overklasse. Likevel synes det å ha gått rimelig fredelig for seg de første 100 år, og vel så det. Liberia deltok på de allierte sin side i både første og annen verdenskrig, og ga dermed et sikkert støttepunkt på Afrikas vestkyst for allierte flåteoperasjoner i det sentrale Atlanterhavet.

 

Også under den kalde krigen sto Liberia på Vesten sin side. Den gang pågikk det en intens propagandakrig mellom USA og Sovjet, og dette var før parabol- og internett-alderen. Krigen foregikk i stor grad via kortbølgekringkasting, og særlig USA var avhengig av at andre land ga dem tillatelse til å bygge senderanlegg på sitt territorium for å nå alle deler av verden. I mange år var Voice of America sine sendere ved Monrovia i Liberia et viktig instrument for å nå Afrika med USAs syn på både det ene og det andre, og å formidle amerikansk kultur til denne del av verden

 

Liberia var forholdsvis rolig og fredelig frem til 1980 da William Tolbert ble styrtet av Sersjant  Samuel Doe etter opptøyer knyttet til prisen på matvarer. Dette ble begynnelsen på en lang periode med uroligheter, opprør, kupp og borgerkrig. Konfliktene fikk forholdsvis lite oppmerksomhet i norske medier, til tross for at det ble rapportert om en utrolig råskap og brutalitet, og at bruk av barnesoldater var utbredt. Hadde det vært et vestlig land som hadde ført krig på noe i nærheten av den måten som liberianerne gjorde mot hverandre ville nok PK-kjøterne i norske medier visst å lage oppslag om det, men når det er folk fra den tredje verden som myrder hverandre, og det ikke er så lett å legge skylden på USA og Vesten foretrekker man å holde kjeft.

 

Liberia er også en god illustrasjon på hvilket tøv det er å gi kolonifortid skylden for elendighet i afrikanske land. Liberia har ingen kolonifortid å snakke om, landet har vært selvstendig lenger enn Norge. Likevel var tilstandene på 90-tallet og frem til 2003 på mange måter langt VERRE enn i andre afrikanske land med lang kolonifortid.

 

I 2003 ble det omsider inngått en slags fredsavtale mellom de stridende parter i Liberia, og med fredsstyrker fra FN på plass kunne det se ut som om landet omsider gikk lysere tider i møte. Begivenheter høsten 2004 gjør imidlertid det til et noe åpent spørsmål. Før man går nærmere inn på det kan det imidlertid være på sin plass å se litt nærmere på muslimene i Liberia.

 

Muslimer i Liberia

 

 20% av befolkningen i Liberia er muslimer, mens de resterende 80% fordeler seg med 40% kristne og 40% lokale stammereligioner. Ser man på omgivelsene er imidlertid Liberia åpenbart under muslimsk press. I øst ligger Elfenbenskysten hvor en borgerkrig mellom kristne og muslimer har rast, men hvor det for tiden er en skjør våpenhvile. I nord ligger Guinea, tidligere fransk koloni, med 80-85% muslimer, og i vest Sierra Leone, med ca 60% muslimer.

 

Nå forteller imidlertid ikke prosenten av muslimer alt. Liberia er svært etnisk sammensatt. Muslimer finnes i flere etniske grupper, men av de største og viktigste synes å være Maninka-folket.

 

The Maninka of Liberia

The Maninka are a subgroup of a larger people group known as the Mande. Mande tribes inhabit the plains and coastal forests of West Africa. Although the Maninka only began immigrating to the region of present-day Liberia about three hundred years ago, they are already widely scattered throughout the country.

 

The Maninka have adapted the doctrines of Islam to their own beliefs, resulting in a wide variety of sects. Islam was first introduced in West Africa by traveling Muslim merchants. Their desire was to enhance the region both religiously and culturally.

 

The Maninka Muslims in Liberia are a model of the growing influence Islam is having in Liberia. Their Islamic religion has given them a status among foreigners not enjoyed by other tribes. Since the Maninka were not required by Islamic leaders to abandon their old customs and mystical beliefs, Islam was simply mixed with their traditional religions. Today, Islam is a popular religion that has become deeply rooted into the Maninka culture.

 

Her som andre steder i gråsonen mellom det muslimske Nord-Afrika og den kristne og animistiske sydlige del av kontinentet er med andre ord islam oppblandet med lokale stammereligioner. Når noe så ekstremt giftig som islam blandes med noe blir typisk blandingen mindre giftig enn giften i ren form, uansett hva man blander med. Dette fenomenet kan iakttas flere steder i Afrika, og også i deler av Indonesia.

 

Bildet til venstre illustrerer noe av det. Det viser en brønn for rent drikkevann ved en moske i Liberia. Legg merke til at personer av begge kjønn går mer eller mindre om hverandre, og at selv om kvinnene ikke akkurat er lettkledde går de kledd på en måte som ville vært nokså utenkelig i muslimske land hvor den islamske giften typisk er i renere form enn hva den later til å være i Liberia.

Bildet til høyre illustrerer også en litt annen arkitektur når det gjelder moskeer og minareter enn hva man ser lenger nord i Afrika, og i Midtøsten. Denne moskeen ligger i grensebyen Gahnpa på grensen mot det 80% muslimske Guinea (ref kartet til venstre).

 

 Både i nabolandet Elfenbenskysten og i Nigeria er det primært i nord man finner muslimer. Bortsett fra halvmånen og stjernen i spiret er det lite som forteller at dette en moske. Kulehullene i muren forteller imidlertid sitt tydelige språk om hva slags tilstander som har hersket i landet de senere år.

 

Selv om islam så langt ikke kan sies å ha vist sitt aller styggeste ansikt i Liberia er det imidlertid mørke skyer i horisonten:

 

The Position Of Muslims In Liberia

The Liberian Dialogue 15 November 2002

WHY THE NEED FOR ISLAMIC LAW COURTS ?

Islam- as a way of life is a comprehensive system which touches every aspect of human endeavor ranging from family life to how one should live with his/her being in the society. Therefore, there is the need for every community to protect and promote its culture and values without equally infringing on other people's rights and value system. If one takes a careful study of Islamic courts, it is the only avenue through which Muslims can preserve their cultural values and religious purity from the onslaught of modern secularism, in order to win the pleasure of their and Lord creator.

 

Her tar altså en talsmann for muslimene i Liberia til orde for innføring av sharia, og taktikken er helt klassisk taqiya (den lovlige løgn) når han sier følgende :without equally infringing on other people's rights and value system.” Det var nøyaktig hva muslimene i Nigeria også sa da de begynte å kreve sharia i de nordlige provinsene: Det skulle bare gjelde muslimer, det var ingen grunn til bekymring for andre. Nå er man der for lengst også begynt å dømme kristne etter sharia-lover.

 

Nye uroligheter

 

I det som fremkom om urolighetene og  konflikten i Liberia  i norske medier på 80- og 90 tallet  var det intet som tydet på at dette hadde noe med islam å gjøre, men det må understrekes at det er kun basert på det som fremkom i norske medier. Med tanke på alle andre konflikter som åpenbart har med islam å gjøre, og hvor norske medier leverer C-momenter i desinformasjon på løpende bånd for å skjule det, er det all mulig grunn til å stille spørsmål om ikke islam også, i hvert fall delvis, ligger til grunn for denne konflikten. Etter ca 20  år med uroligheter og borgerkrig er situasjonen i Liberia i ferd med å normaliseres så noenlunde. En internasjonal fredsstyrke er på plass og avvæpning av de tidligere stridende fraksjonene er i gang. I denne situasjonen er det så at det bryter ut religiøse uroligheter mellom muslimer og kristne:

 

Violence Erupts in Liberia

NY Times Published: October 30, 2004 via JihadWatch

Violence between Muslims and Christians engulfed Liberia's war-battered capital on Friday, with machete-wielding crowds rampaging through the streets and United Nations peacekeepers firing warning shots and tear gas to restore order.

 

At least three people were killed, crushed under the wheels of a United Nations armored vehicle that was moving in to disperse a crowd, a policeman said. The number of dead and wounded elsewhere was unclear, with some residents reporting up to five dead. The day's violence was some of the worst in the capital since the end of a rebel war last year.

 

City curfew after Liberian riots

BBC 29 October 2004

Liberia's President Gyude Bryant has imposed an immediate curfew in the capital Monrovia, after heavy fighting spread through the city overnight. Eyewitnesses say a religious dispute on Thursday evening mushroomed into riots, destroying five churches and a mosque. United Nations peacekeepers struggled to restore calm as rampaging groups looted into the morning. Mr Bryant heads a transitional power-sharing government set up to organise elections after 14 years of civil war.

 

Curfew imposed in Liberian capital

CNN 29 October 2004

Liberia slapped an immediate curfew on the capital Monrovia on Friday after stick-wielding youths rampaged through the costal city, burning buildings, petrol stations and vehicles. Witnesses said a dispute between Muslim and Christian residents near the Paynesville suburb late on Thursday had mushroomed into a full-scale riot which then spread to the hilly center of the coastal center on Friday morning. Liberia's Information Minister William Allen said the curfew was announced on state radio by interim leader Gyude Bryant and would remain in force until further notice.

 

Plumes of smoke rose from Paynesville. Young men clutching sticks and machetes roamed nearby streets while U.N. peacekeepers in white jeeps and armored personnel carriers blocked a main road and tried to chase rioters back.

 

Pussig nok innrømmer altså både Burka Broadcasting Corporation (BBC) og Caliphate News Network (CNN) at dette er en konfrontasjon etter religiøse skillelinjer. Det leder uvilkårlig til mistanke om at så har vært tilfelle tidligere også

 

Mass arrests after Liberia riots

BBC 1 November 2004

United Nations peacekeepers in the Liberian capital have arrested up to 250 people following days of unrest in which at least 14 people died. UN envoy Jacques Klein said the deaths and injuries, which left more than 200 people in hospital, were caused by clubbing, beatings and machete wounds. Monrovia is now calm with UN helicopters hovering overhead. The violence is the worst seen in the city since former president Charles Taylor was forced into exile. Following the passing of a disarmament deadline on Sunday, UN peacekeepers are conducting door-to-door searches for weapons, and attempting to reimpose their authority.

 

Some 95,000 fighters have handed over weapons in the UN programme. Mr Klein said there were several flash points which were used by former combatants, especially those linked to Mr Taylor, to try to destabilise the country.

 

"What we are seeing are the death throes of the [old] regime," he told the BBC. Areas on the outskirts of Monrovia remain tense. Several churches and mosques were attacked during the clashes which began last Thursday, and a curfew was put in place.

 

"In the old days they used tribal differences which don't seem to be working now so now they've hit on religious differences," he told the BBC's Network Africa. The violence was sparked, Mr Klein says, by competition between vendors for space in a market and further exacerbated by an internal leadership election among former Lurd rebels and then former Taylor fighters, criminals and thugs joined in, he said. However he said there was no serious threat to peace in the country.

 

"This is what we call a bump in the road," he said  Last week, parts of city suburbs were sealed off as gangs fought running battles. The violence also forced the UN to postpone repatriation of refugees from neighbouring Guinea.

 

Liberia's interim leader Gyude Bryant - who heads a transitional power-sharing government set up to organise elections - blamed hooligans. The unrest was one of the most serious outbreaks of violence in Liberia since the full deployment of some 15,000 UN peacekeepers in Liberia as part of a peace deal to end 14 years of civil war.

 

The chief Liberian peace negotiator for the West African community, Abdusalami Abubuakar, has now arrived in Monrovia to try to bring rival rebel faction leaders back within the peace process. Fighters from the largest rebel movement known as Lurd are drawn from the mainly-Muslim Mandingo ethnic group. And they have clashed with fighters which draw their support from Christian communities. But the BBC's Dan Isaacs says that tensions and mistrust are complex and run very deep.

 

Hvis det var slik at konflikten tidligere ikke hadde noe med islam å gjøre virker det lite troverdig at den plutselig skulle eksplodere etter religiøse skillelinjer etter at ting begynte å falle til ro. Med tanke på at det er konflikt mellom muslimer og ikke-muslimer i diverse andre land i samme del av Afrika er det nok større grunn til å regne med at islam også har spilt en rolle hele tiden. Direktøren for JihadWatch, Robert Spencer, kommenterer forholdene i landet i et oppslag 31 oktober 2004:

 

Jihad in Liberia

JihadWatch 31 October 2004

This reminds me of the Liberian cab driver who drove me and Dr. Andrew Bostom across Washington last year. He (the cabbie, not Bostom) was nursing hopes of returning home and running for President of the country, and he discoursed on its internal condition at great length. Along the way he told us that Al-Qaeda was establishing a significant presence in Monrovia, and that they were causing increasing trouble there. I have no independent confirmation of that, so I give it to you for what it's worth. It isn't every day that one can ride a cab driven by a man who has plans to become a national politician in any country — although another of my colleagues was given a ride in another major American city by a driver whose name stuck in his mind, and who later turned up on FBI wanted lists as a senior member of Al-Qaeda. If he had known who he was driving, he could have stopped a leading anti-jihadist. Thank God he didn't.

 

Fristed for terrorister

 

I et land hvor det hersker borgerkrig, eller borgerkrigslignende tilstander, og hvor lov og orden ikke eksisterer sier det seg selv at det blir spesielt lett for terroristgrupper å stikke seg bort.

 

Al Qaeda's Growing Sanctuary

Washington Post Wednesday, July 14 via JihadWatch

With the end of the brutal conflicts in Liberia and Sierra Leone, West Africa is seldom in the news or on the policy agenda these days. Yet the region is quietly gaining recognition as what it has long been: a haven for al Qaeda and other terrorist groups. Weak and corrupt governments, vast, virtually stateless stretches awash in weapons, and impoverished, largely Muslim populations make the region an ideal sanctuary.

 

Når det gjelder akkurat Liberia er det dessuten et annet forhold også som kan tilsi at muslimske terrorgrupper vil være spesielt interessert i landet, nemlig diamanter:

 

FBI Probes Terror Link to Diamond Trade in Liberia

Insight Magazine April 13, 2004 via JihadWatch

U.S. counterterrorism agents have visited war-torn Liberia to investigate allegations of terrorist involvement in the West African diamond trade, according to the FBI. A small team of financial specialists from the FBI's counterterrorism division left late last year to probe the shadowy trade in so-called conflict diamonds, Paul Cariker of the FBI told a Howard University symposium last week.

 

Ex-Liberian leader receiving al-Qaeda support, prosecutor says

USA Today 24 May 2005 via JihadWatch

UNITED NATIONS (AP) — Liberia's exiled former president, Charles Taylor, received money recently from an al-Qaeda operative and is trying to destabilize west Africa, prosecutors for Sierra Leone's U.N.-backed war crimes tribunal said Tuesday. Chief prosecutor David Crane said Taylor harbored members of al-Qaeda including those who allegedly took part in the bombings of the U.S. embassies in Kenya and Tanzania in 1997, and was allegedly in contact with a member of the terrorist network as recently as last month.

 

"al-Qaeda has been in west Africa. It continues to be in west Africa, and Charles Taylor has been harboring members of al-Qaeda," Crane said, adding that he believes west Africa is going to become the next Afghanistan.

 

Liberias tidligere president Chares Taylor (bildet til venstre) ba nok om mer enn han kunne svelge da han anmodet om muslimsk hjelp i konflikten i Liberia. Den bysantinske keiser John VI Cantacuzenes ba også om muslimsk hjelp i en indre konflikt. Og muslimene kom og ”hjalp”. De er der fremdeles og når det over 500 år senere brennes kirker i Kosovo er det en direkte konsekvens av dette.

 

Liberia: Truth Commission Member Under Fire

Voice of America 28 November 2006 via JihadWatch

A member of Liberia’s Truth and Reconciliation Commission (TRC) has been given a seven-day ultimatum to resign because of an article he allegedly wrote in 1996 calling for a jihad in Liberia.  A group calling itself the Forum for War Crimes in Liberia has also accused Sheik Kafumba Konneh of protecting warlords from former Muslim-dominated warring factions during Liberia’s civil war. 

 

According to its constitutive act, members of the TRC are supposed to be persons of high integrity and honor and not known or perceived as human rights violators. The chairman of the TRC, Jerome Verdier, who is visiting the United States, said his commission is looking into the allegations and would respond accordingly.

 

Krav om sharia, sammenstøt med  muslimer og et mulig fristed for terrorister. Det spørs om ikke etterkommerne av de frigitte slavene fra USA er i ferd med å bli innhentet av et langt mer barbarisk slaveri enn hva deres forfedre opplevde på den andre siden av havet.

 

***

Sist oppdatert: 17. februar 2007

 

Tilbake til muslimske forbrytelser verden rundt

 

Hjem

Hva er nytt

Islam i Norge

Tema

Spesial

Video

Anti-islamsk kalender

Nedlasting

Humor

 

AntiJihad Norge

e-mail:  ajnorge@hotmail.com